مخازن حمل اسید تولید شده از ورق استیل
- بازدید:1051
- کامنت:0
- شنبه, 04 تیر 1401
مقدمه
مخازن نگهداری اسید کرومیک ظروف ذخیره سازی مواد شیمیایی از جنس انواع ورق ضد اسید خصوصاً ورق استیل 316 هستند که به طور گسترده در صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. آنها در اندازه ها و شکل های مختلفی وجود دارند و برای ذخیره سازی، پردازش، مخلوط کردن و حمل و نقل مواد خام و محصولات نهایی اسید کرومیک استفاده می شوند. آنچه استفاده از این ورق ها را جذاب کرده است، قیمت ورق استیل 316 می باشد که تولید، تعمیر و گسترش حجم این مخازن را تسهیل و ارزان قیمت کرده است.
یک مخزن شیمیایی ساخته شده از ورق استیل ضد اسید، ضروری است که برای یک ماده شیمیایی خاص طراحی شده باشد، زیرا همه مواد شیمیایی دارای پتانسیل خوردگی متغیری هستند و برای همه آنها نمی توان از یک ماده یکسان استفاده کرد. در خصوص مخازن حمل و نگهداری اسید کرومیک، ورق استیل 316 بسیار ایده آل و مقرون به صرفه است. پارامترهای شیمیایی، پروسه تولید، قیمت ورق استیل 316، نوع حفاظت مخزن و ... در طراحی و ساخت مخزن مناسب تاثیرگذار هستند.
خواص مخزن
در ذیل طراحی و خواص مختلف مخازن حمل و نگهداری اسید کرومیک ذکر گردیده است:
1- معمولاً مخازن شیمیایی اولین ماده برای تهاجم مواد خورنده هستند. کنترل اولیه ماده شیمیایی شامل انتخاب مواد مخزن متناسب با پارامترهای کاربرد است، بنابراین از تأثیر منفی راه یافتن ماده شیمیایی به محیط و از دست دادن ارزش شیمیایی جلوگیری می کند.
2- مخزن شیمیایی الزاماً از ماده ای ساخته می شود که در برابر مواد شیمیایی ذخیره شده آنچنان که طراحی و شرایط اقتصادی اجازه می دهد، مقاوم باشد.
3- طراحی و پارامترهای مکانیکی (فشار و دما، پتانسیلهای فرسایشی و خورنده) کاربرد مخزن را در طول عمر آن تعیین میکند.
4- سازگاری با مواد شیمیایی که ممکن است کاربر به آن نیاز داشته باشید. لازم است در هنگام استفاده از مخزن نگهداری اسید کرومیک دقیقاً جزئیات مخزن، واشر و مواد لوله کشی مشخص گردد.
5- مخازن شیمیایی تحت تأثیر عوامل خارجی، گرما، سرما، خلاء، فشار و ماهیت تهاجمی بالقوه (اسیدی - سوزاننده) قرار خواهند گرفت. لذا این موضوع استفاده از انواع مواد مختلف در ساخت مخزن را محدود می کند.
خرابیهای فاجعهبار متعددی در مخازن ذخیرهسازی وجود داشته است، یکی از بدنامترین آنها آن چیزی است که در بوستون ماساچوست ایالات متحده آمریکا در 14 ژانویه 1919 رخ داد. مخزن بزرگ تنها 8 بار پر شده بود که از کار افتاد و نشتی آن منجر به کشته شدن 21 نفر شد. این مخزن قبل از استفاده و پر کردن آزمایش نشده بود و همچنین پرچ ضعیفی داشت.
تانکر حمل اسید کرومیک
تانکر حمل اسید کرومیک نوعی مخزن شبیه سایر مخزن هاست که برای حمل مواد شیمیایی به صورت فله طراحی شده است. معمولاً این مخازن در کشتی ها برای حمل و نقل با مقیاس تجاری استفاده می گردند. این کشتیها علاوه بر مواد شیمیایی صنعتی و فرآوردههای پاک، انواع دیگری از محمولههای حساس را نیز حمل میکنند که به استاندارد بالایی از تمیز کردن مخازن نیاز دارند. تانکرهای اسید کرومیک اقیانوس پیما از 5000 تن تا 35000 تن ظرفیت دارند که به دلیل ماهیت تخصصی محموله آنها و محدودیت های اندازه پایانه های بندری که برای بارگیری مورد استفاده قرار می گیرند، کوچکتر از اندازه متوسط سایر نفتکش ها است.
تخلیه تانکرهای مواد شیمیایی معمولاً دارای یک سری مخازن بار جداگانه هستند که یا با پوشش های تخصصی مانند رنگ اپوکسی فنولیک یا رنگ روی یا از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. پوشش یا مواد مخزن محموله تعیین می کند که یک مخزن خاص چه نوع محموله ای را می تواند حمل کند.
مخازن فولاد ضد زنگ برای محموله های اسیدی تهاجمی مانند اسید سولفوریک، اسید کرومیک و اسید فسفریک مورد نیاز است، در حالی که محموله های ساده تر مانند روغن نباتی می توانند با پوشش اپوکسی حمل شوند. پوشش تانک ها یا مواد مخزن نیز بر سرعت تمیز کردن مخازن تأثیر می گذارد. به طور معمول، کشتی هایی با مخازن فولاد ضد زنگ می توانند طیف وسیع تری از محموله ها را حمل کنند و می توانند با سرعت بیشتری بین یک محموله و محموله دیگر تمیز شوند، که هزینه اضافی ساخت آنها را توجیه می کند.
طبقه بندی تانکر حمل مواد شیمیایی
به طور کلی کشتی هایی که مواد شیمیایی را به صورت فله حمل می کنند به سه نوع طبقه بندی می شوند:
نوع 1: تانکرهایی که قصد حمل محصولات با خطرات زیست محیطی و ایمنی بسیار جدی را دارند که به حداکثر اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از هرگونه نشت محموله نیاز دارند.
نوع 2: تانکرهایی که قصد حمل محصولات با خطرات زیست محیطی و ایمنی بسیار شدید را دارند که به اقدامات پیشگیرانه قابل توجهی برای جلوگیری از فرار چنین محموله ای نیاز دارند.
نوع 3: تانکرهایی که قصد دارند محصولاتی با خطرات زیست محیطی و ایمنی به اندازه کافی شدید حمل کنند تا به درجه متوسطی از مهار نیاز داشته باشند تا توانایی بقا در شرایط آسیب دیده افزایش یابد.
سید رحیم کیاحسینی
آخرین مطالب
ارسال نظر