حجم مصرف ورق استیل
- بازدید:189
- کامنت:0
- دو شنبه, 09 مهر 1403
مقدمه:
ورق استیل یک آلیاژ حاوی آهن، ماده ای متشکل از دو یا چند عنصر شیمیایی است که در طیف گسترده ای از کاربردها استفاده می شود. به دلیل داشتن کروم، معمولاً بین 12 تا 20 درصد آلیاژ، مقاومت بسیار خوبی در برابر لکه یا زنگ زدگی دارد. بیش از 57 ورق استیل به عنوان آلیاژهای استاندارد، علاوه بر آلیاژهای اختصاصی بسیاری که توسط تولیدکنندگان مختلف ورق استیل تولید شده اند، در بازار وجود دارد. این بسیاری از انواع فولادها است که در تعداد تقریباً بیپایانی از کاربردها و صنایع نظیر تجهیزات حمل و نقل مواد فله، نمای بیرونی ساختمان و سقف، اجزای خودرو (اگزوز، تریم/تزیینی، موتور، شاسی، اتصال دهندهها، لولههای خطوط سوخت) و پردازش شیمیایی استفاده میشوند. موارد کاربرد دیگر نظیر کارخانه ها (اسکرابرها و مبدل های حرارتی)، تولید کاغذ و خمیر کاغذ، پالایش نفت، لوله کشی آب، محصولات مصرفی، کشتی سازی و قایق سازی، کنترل آلودگی، کالاهای ورزشی (اسکی برفی)، و حمل و نقل (واگن های ریلی) هستند.
حجم مصرف ورق استیل:
حدود 200000 تن ورق استیل حاوی نیکل هر ساله توسط صنایع فرآوری مواد غذایی در آمریکای شمالی استفاده می شود. این در انواع تجهیزات حمل، نگهداری، پخت و پز و سرو غذا، از ابتدای فرآیند جمع آوری غذا تا انتها استفاده می شود. نوشیدنی هایی مانند شیر، شراب، آبجو، نوشابه و آب میوه در تجهیزات ورق استیل پردازش می شوند. ورق استیل همچنین در اجاق های تجاری، پاستوریزه ها، سطل های انتقال و سایر تجهیزات تخصصی استفاده می شود. از این مزایای ورق استیل می توان به تمیز کردن آسان، مقاومت در برابر خوردگی خوب، دوام، صرفه جویی، حفاظت از طعم غذا و طراحی بهداشتی اشاره کرد. طبق گزارش وزارت بازرگانی ایالات متحده در سال 1992 حجم کل ورق استیل در مجموع 1514222 تن بوده است.
انواع ورق استیل:
ورق های استیل بسته به ریزساختارشان انواع مختلفی دارند. فولادهای زنگ نزن آستنیتی حاوی حداقل 6 درصد نیکل و آستنیت، آهن حاوی کربن با ساختار مکعبی محوری و مقاومت در برابر خوردگی خوب و شکل پذیری بالا (قابلیت خم شدن مواد بدون شکستن) هستند. فولادهای زنگ نزن فریتی (فریت دارای ساختار مکعبی بدنه است) نسبت به آستنیتی مقاومت بهتری در برابر خوردگی تنشی دارند، اما جوش دادن آنها دشوار است. فولادهای ضد زنگ مارتنزیتی حاوی آهن با ساختار سوزنی مانند هستند.
فولادهای زنگ نزن دوبلکس که عموماً حاوی مقادیر مساوی فریت و آستنیت هستند، در اکثر محیط ها مقاومت بهتری در برابر خوردگی حفره ای و شکافی دارند. همچنین مقاومت بالایی در برابر ترک خوردگی ناشی از خوردگی تنش کلریدی دارند و تقریباً دو برابر آستنیتیک های معمولی قوی تر هستند. بنابراین، فولادهای ضد زنگ دوبلکس به طور گسترده در صنایع شیمیایی در پالایشگاه ها، کارخانه های فرآوری گاز، کارخانه های خمیر و کاغذ و تاسیسات لوله کشی آب دریا استفاده می شود.
مواد خام ورق استیل:
فولادهای ضد زنگ از برخی از عناصر اساسی موجود در زمین ساخته می شوند، نظیر:
سنگ آهن، کروم، سیلیکون، نیکل، کربن، نیتروژن و منگنز.
خواص آلیاژ نهایی با تغییر مقادیر این عناصر تنظیم می شود. به عنوان مثال، نیتروژن خواص کششی مانند شکل پذیری را بهبود می بخشد. همچنین مقاومت در برابر خوردگی را بهبود می دهد که آن را برای استفاده در فولادهای ضد زنگ دوبلکس ارزشمند می کند.
تولید ورق استیل:
روند تولید:
ساخت ورق استیل شامل یک سری فرآیندها است. ابتدا فولاد ذوب شده و سپس به شکل جامد ریخته می شود. پس از مراحل مختلف شکل دهی، فولاد تحت عملیات حرارتی قرار می گیرد و سپس تمیز و صیقل می شود تا سطح مورد نظر به آن برسد. سپس بسته بندی می شود و برای تولیدکنندگان ارسال می گردد که فولاد را جوش داده و به آن می پیوندند تا اشکال مورد نظر را تولید کنند.
ذوب و ریخته گری:
مواد اولیه ابتدا با هم در یک کوره الکتریکی ذوب می شوند. این مرحله معمولاً به 8 تا 12 ساعت گرمای شدید نیاز دارد. هنگامی که ذوب به پایان رسید، فولاد مذاب به شکل های نیمه تمام ریخته می شود. اینها شامل شمش ها (شکل های مستطیلی)، بیلت ها (شکل های گرد یا مربعی به ضخامت 1.5 اینچ یا 3.8 سانتی متر)، دال ها، میله ها، و لوله های گرد است.
شکل دهی:
پس از ذوب و ریخته گری، فولاد نیمه تمام عملیات شکل دهی را طی می کند، که با نورد گرم شروع می شود، که در آن فولاد گرم شده و از میان رول های بزرگ عبور می کند. شمش ها و بیلت ها به شکل میله و سیم، اسلب ها به صورت صفحه، نوار و ورق، شکل می گیرند. میلهها در همه گریدها موجود هستند و به شکل گرد، مربع، هشت ضلعی یا شش ضلعی به اندازه 0.25 اینچ (0.63 سانتیمتر) تولید می شوند. سیم معمولاً تا قطر یا اندازه 0.5 اینچ (1.27 سانتی متر) در دسترس است. صفحه بیش از 0.1875 اینچ (.47 سانتی متر) ضخامت و بیش از 10 اینچ (25.4 سانتی متر) عرض دارد. نوار کمتر از 0.185 اینچ (.47 سانتی متر) ضخامت و کمتر از 24 اینچ (61 سانتی متر) عرض دارد. ورق کمتر از 0.1875 (.47 سانتی متر) ضخامت و بیش از 24 (61 سانتی متر) عرض دارد.
گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی
آخرین مطالب
ارسال نظر