استفاده از ورق استیل در تولید مخزن
- بازدید:1327
- کامنت:0
- دو شنبه, 23 اسفند 1400
مقدمه
در صنعت داروسازی از مخازن نگهدارنده برای نگهداری مایعات مختلف با خواص مختلف استفاده می شود. این محصولات باید ذخیره شده و برای فرایندهای بعدی آماده شوند. محصولات نگهداری شده در این مخازن به عنوان عوامل شیمیایی در مراحل مختلف تولید استفاده می شوند. بسیاری از شرکت ها یداروسازی از مخازن پلی اتیلنی برای نگهداری داروها استفاده می کنند که پایداری شیمیایی خوبی دارند و با مواد شیمیایی واکنش نمیدهند. با این حال مخازن استیل هم کاربردهای فراوانی در این صنعت دارند. مخازن ذخیره سازی استنلس استیل به دلیل طول عمر بالا و ذخیره سازی بدون آلودگی مواد یکی از ملزومات مهم در صنعت داروسازی هستند. استفاده از مخازن ساخته شده از ورق استیل مزایای مختلفی را به همراه دارد و باعث کاربری و نگهداری آسان تر می شود. بسته به کاربرد و شرایط کاری مخزن، مواد مختلفی برای ساخت ان ها استفاده می شود. برای مثال، استفاده از ورق استیل 321، 304 و 316 برای ساخت مخازن و ظروف غذایی به دلیل کیفیت بالا و تمیزکاری آسان ثابت شده است و امروزه برای ساخت مخازن دارویی نیز مورد توجه قرار گرفته اند. بسته به شرکت سازنده و مشخصات محصول قیمت ورق استیل 321 متفاوت میباشد.
کاربرد ورق استیل 321 به طور مداوم در صنعت داروسازی در حال توسعه است. ورق استیل علاوه بر استحکام و مقاومت به خوردگی بالایی که دارد، به دلیل سطح غیرقابل نفوذ آن به راحتی استریل و تمیز میشود و این یک ویژگی بسیار ارزشمند درصنعت داروسازی به حساب می آید.بسیاری از انواع مخازن و نگهدارنده های فولادی ضد زنگ در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرند و نقطه مشترک همه آنها نیاز به مواد درجه یک است که نیازهای صنعت داروسازی را برآورده کند. در هر صورت، مواد عالی و ایمن در برابر خوردگی، به ویژه انواع فولاد ضد زنگ با ترکیب آلیاژی بالا گران هستند. برای مثال قیمت ورق استیل 321 به دلیل دارا بودن عناصر آلیاژی خاص در محدوده ی بالایی قرار میگیرد.
پارامترهای طراحی مخازن دارویی
1. حجم مخزن: بر اساس نیازهای مشتری تعیین می شود، اما علاوه بر ابعاد طولی و عرضی، برای کاهش هزینه نسبت این ابعاد باید مورد توجه قرارگیرد.
2. درجه فشار: 45 psig (برای استریل کردن با بخار) و خلاء کامل یا وکیوم ایمن شده (برای سیفون کردن یا جمع آوری بخار).
3. مقاومت در برابر خوردگی: تعیین مواد و انتخاب عملیات سطحی برای افزایش مقاومت در برابر مایعات و همچنین پایداری و عدم واکنش در دمای بالا.
4. نگهداری دما: درصورت نیاز به ثابت بودن دمای مخزن، با پوشش حرارتی یا چندجداره کردن مخزن و یا مبدل حرارتی بیرونی میتوان دمای مخزن را در محدوده مشخص حفظ نمود.
5. اجزای بهداشتی: ارتباطات ترانسمیتر فشار و سطح. فواره ها، دریچه ها، اتصالات و سایر اجزایی که در تماس با مواد قرار میگیرند باید از استانداردها پیروی کنند.
6. کیفیت: ساختار و ظاهر کلی شامل جوش و بسته بندی باید مورد توجه قرار گیرند.
با توجه به پارامترهای ذکر شده در بالا مواد مختلف با طراحی های گوناگونی میتوانند برای ساخت مخازن دارویی مورد استفاده قرار گیرند. برای مثال مخازن پلیمری مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند اما فشار کمتری را میتوانند تحمل کنند و در مقتبل مخازن استیل قابلیت نگهداری حجم بالایی از مواد را دارند و حد تحمل فشار آنها بیسار بیشتر از پلیمرهاست. از این رو با توجه به کاربرد خاص مخزن، مواد و روش ساخت میتواند متفاوت باشد. مخازن داروسازی در اشکال گوناگونی مانند استوانه ای، مخروطی، هرمی و یا کروی ساخته می شوند که بستگی به کاربرد و درخواست مشتری دارد. علاوه بر این، مخازنی که توسط انواع ورق استیل ساخته می شوند را می توان به گروه های تک جداره، دو جداره و سه جداره نیز تقسیم کرد که هر کدام مشخصات منحصر به فرد خود را دارند و برای اهداف مختلفی استفاده می شوند. شرکت های داروسازی اغلب از مخازن دو جداره و سه جداره برای نگه داری دارو استفاده می کنند. در این مخزن ها فقط لایه ی داخلی در تماس با محتوی مخزن که اغلب مواد شیمیایی خورنده هستند در تماس میباشد. بنابراین، انتخاب لایه ی داخلی بسیار مهم است و بیشتر کار و فشار بر روی جداره های داخلی مخزن می باشد. جداره بیرونی فقط نقش نوعی پوشش را بازی می کند و میتواند باعث افزایش استحکام مخزن با پشتیبانی از جداره داخلی آن شود.
بهترین نوع مخزن استیل برای کاربردهای داروسازی نوع سه جداره آن است که دارای تجهیزات مختلف ومدرنی می باشند. این نوع مخازن در ظرفیت های بالایی(از 500 لیتر به بالا) نیز ساخته می شوند. از این رو این مخازن نسبت به دیگر مخازن دارای قیمت بالاتری بوده و ویژگی هایی مانند تبادل حرارتی، قابلیت مخلوط سازی دارو، نگهداری و ذخیره دارو را نیز فراهم میکنند. این مخازن استیل دارای امکانات مدرنی مانند سنسورهای حجم سنج، فشارسنج، سیستم دیجیتال انتقال گرما، عایق حرارتی، همزن، شیرهای اطمینان، شیرهای ورودی و خروجی، روشنایی، درب های کشویی، دریچه بازدید، نردبان و . . . می باشند.
آخرین مطالب
ارسال نظر