تفاوت بین ورق استیل 410 و ورق استیل 304 چیست؟
- بازدید:86
- کامنت:0
- سه شنبه, 03 مهر 1403
مقدمه:
ورق استیل 410 یک نوع فولاد زنگ نزن پرکاربرد است که در صنایع مختلف به آن توجه ویژه ای شده است. در کنار خواص منحصر به فرد و ویژه ای که این آلیاژ دارد، برخی از مزایا و معایب مخصوص به خود را نیز دارد که در این مقاله به بررسی و مقایسه آن با سایر آلیاژهای مشابه پرداخته شده است.
مزایای استفاده از ورق استیل 410 چیست؟
- مقاومت خوبی در برابر خوردگی در محیط های با خورندگی ملایم، شرایط جوی معمولی، آب غیر نمکی و اکثر مواد شیمیایی/حلال ها ارائه می دهد.
- استحکام کششی و سختی نسبتاً بالایی را در مقایسه با سایر گریدهای ورق استیل ارائه می دهد.
- ورق استیل 410 به دلیل سختی، مقاومت بالایی در برابر سایش دارد.
- مقاومت حرارتی خوبی دارد و به آن اجازه می دهد تا خواص مکانیکی خود را در دماهای نسبتاً بالا حفظ کند.
- در حالی که ورق استیل 410 فقط یک ماده نسبتاً قابل ماشینکاری است، با ابزار و تکنیک های مناسب می توان به نتایج خوبی دست یافت.
- در مقایسه با سایر گریدهای ورق استیل، به دلیل محتوای آلیاژ پایین آن، هزینه نسبتاً پایینی دارد.
- ورق استیل 410 به خوبی به عملیات حرارتی پاسخ می دهد لذا این خاصیت اجازه می دهد تا انطباق زیادی از خواص مکانیکی، با توجه به کاربرد را ارائه دهد.
معایب استفاده از ورق استیل 410 چیست؟
در حالی که ورق استیل 410 چندین مزیت را ارائه می دهد، معایبی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفت.
- با آنکه ورق استیل 410 مقاومت در برابر خوردگی خوبی در محیط های با خورندگی ملایم از خود نشان می دهد، برای محیط های تهاجمی یا بسیار خورنده مناسب نیست. این آلیاژ از خوردگی حفره ای و ترک خوردگی ناشی از یون کلرید (SCC) رنج می برد.
- از جوش پذیری نسبتاً ضعیفی در مقایسه با سایر گریدهای ورق استیل رنج می برد. البته با عملیات مناسب قبل و بعد از جوش، می توان به نتایج خوبی توسط پرسنل ماهر دست یافت.
- ورق استیل 410 با کاهش دما، با کاهش چقرمگی و مقاومت ضربه در محیط های زیر صفر یا برودتی، شکننده تر می شود.
- در حالی که ورق استیل 410 مقاومت حرارتی خوبی دارد، اما به اندازه برخی از انواع دیگر ورق استیل در برابر پوسته پوسته شدن و اکسیداسیون مقاوم نیست.
- در مقایسه با فولادهای زنگ نزن آستنیتی از شکل پذیری محدودی رنج می برد، بنابراین برای تشکیل اشکال پیچیده مناسب نیست.
- ورق استیل 410 یک ماده مغناطیسی است که می تواند محدودیتی در کاربردهای حسی و پزشکی باشد.
تفاوت بین ورق استیل 410 و ورق استیل 304 چیست؟
ورق استیل 410 و ورق استیل 304 تفاوت های مشخصی در ترکیب، خواص و کاربرد دارند. ورق استیل 410 مارتنزیتی است، حاوی 11.5 تا 13.5٪ کروم است که مقاومت در برابر خوردگی و حداقل تا صفر نیکل (0-0.75٪) را فراهم می کند. همچنین حاوی مقادیر کمی کربن، منگنز، فسفر و گوگرد است. از سوی دیگر، ورق استیل 304، یک ورق استیل آستنیتی است که حاوی 18 تا 20 درصد کروم و 8 تا 10.5 درصد نیکل است. در مقایسه با ورق استیل 410، محتوای کربن کمتری (حداکثر 0.08٪) با مقادیر کمی منگنز، سیلیکون، فسفر و گوگرد دارد.
ورق استیل 410 مقاومت خوبی در برابر خوردگی دارد، اما فقط در محیط های ملایم یا غیر خورنده، مانند شرایط جوی و آب غیر نمکی دوام می آورد. در محیط های با کلرید متوسط به خوردگی حفره ای و شکستگی بسیار حساس است. ورق استیل 304 دارای مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی در طیف گسترده ای از محیط ها از جمله مواد شیمیایی خورنده، اسیدها و آب شور است. در برابر خوردگی و لک شدن بسیار مقاوم است. ورق استیل 410 دارای استحکام، مقاومت در برابر ضربه و سختی بالایی است که همگی با روشهای عملیات حرارتی سنتی قابل بهبود هستند. ورق استیل 304 در مقایسه با آلیاژهای 410 استحکام و سختی کمتری دارد، اما دارای شکلپذیری و چقرمگی بالاتر، ازدیاد طول بهتر در هنگام شکست و رفتار شکننده کمتری نسبت به ورق استیل 410 است.
تفاوت بین ورق استیل 410 و ورق استیل 8-18 چیست؟
"ورق استیل 8-18" یک گرید دقیق ورق استیل نیست، بلکه یک توصیفگر معمولی است که به آلیاژ ورق استیل اشاره می کند که تقریباً 18٪ کروم و 8٪ نیکل دارد. این آلیاژ بیشتر شبیه به ورق استیل AISI 304 است.
تفاوت بین ورق استیل 410 و ورق استیل A2 چیست؟
ورق استیل 410 و ورق استیل A2 از نظر ترکیب، خواص مکانیکی و کاربرد متفاوت هستند. ورق استیل 410 از ساختارهای کریستالی مارتنزیت تشکیل شده است و از 11.5 تا 13.5٪ کروم، نیکل (0 تا 0.75٪) و بقیه عمدتاً آهن تشکیل شده است. حاوی مقادیر کمی کربن، منگنز، فسفر و گوگرد است و مقدار قابل اندازه گیری مولیبدن وجود ندارد. از سوی دیگر، A2 گروهی از فولادهای زنگ نزن آستنیتی است که شامل AISI 304 و آلیاژهای نزدیک به آن است. ورق استیل A2 حاوی حدود 17 تا 19 درصد کروم، 8 تا 10.5 درصد نیکل و 2 تا 3 درصد مولیبدن است. همچنین حاوی مقادیر کمی کربن، منگنز، فسفر، گوگرد و سیلیکون است.
گردآورنده: سید رحیم کیاحسینی
آخرین مطالب
ارسال نظر