چین رکورد صادرات فولاد را شکست
- بازدید:71
- کامنت:0
- شنبه, 01 دی 1403
صادرات فولاد چین احتمالا از رکورد 110 میلیون تن در سال 2015 در سال 2024 فراتر می رود و به بیش از 111 میلیون تن (+23٪ سال به سال) می رسد. در ژانویه تا نوامبر، محموله ها در حال حاضر به 101.2 میلیون تن رسیده است که 12 درصد بیشتر از کل 90.3 میلیون تن در سال 2023 است. افزایش صادرات فولاد چین در سال های 2023-2024 رخ داد، در حالی که در سال های 2021-2022، حجم در 66-67 میلیون تن تثبیت شد.
افزایش شدید صادرات به دلیل تضعیف بازار داخلی است که عمدتا به دلیل مشکلات اقتصادی و ضعف در بخش ساخت و ساز است. علیرغم اقدامات محرک متعدد دولت، ساخت و ساز در چین همچنان رو به کاهش است و فولادسازان را مجبور می کند محصولات مازاد را با قیمت هایی که برای رقبا دست نیافتنی است، به بازارهای خارجی بفروشند.
تولیدکنندگان چینی با بهره گیری از تولید در مقیاس بزرگ و نیروی کار نسبتا ارزان به سرعت در حال دستیابی به بازار جهانی هستند. به گفته تحلیلگران، فولاد چین 10 تا 20 درصد ارزان تر از محصولات رقبا در ایالات متحده، اتحادیه اروپا یا سایر کشورهای آسیایی است. این به صادرکنندگان چینی اجازه می دهد تا تولیدکنندگان محلی را جابجا کنند، به ویژه در کشورهای در حال توسعه که این صنعت کمتر از دامپینگ قیمت محافظت می شود.
در 10 میلیون سال 2024، صادرات فولاد نهایی چین به 92.06 میلیون تن (+22٪ سال به سال) و محصولات نیمه تمام - 4.64 میلیون تن (+69.3٪ سال به سال) رسید. رشد محموله ها به ویژه از ابتدای سه ماهه سوم قابل توجه بوده است و صادرات محصولات نیمه تمام به 1.05 میلیون تن در سپتامبر و 1.23 میلیون تن در اکتبر افزایش یافته است، در حالی که در ابتدای سال این حجم 70 تا 300 هزار تن برآورد شده است.
بیشترین حجم محصولات نهایی فولاد در 10 ماه اول سال 2024 به ویتنام، کره جنوبی، امارات متحده عربی، تایلند و فیلیپین ارسال شد. این کشورها بیش از 33 درصد از کل صادرات این دوره را به خود اختصاص داده اند. مصرف کنندگان اصلی محصولات نیمه تمام شامل ایتالیا، تایوان، جیبوتی، عربستان سعودی و اندونزی هستند.
کشورهایی که با هجوم کنترل نشده فولاد چین مواجه هستند، اقدامات فعالی را برای محافظت از تولیدکنندگان داخلی انجام می دهند. به عنوان مثال، اتحادیه اروپا بارها عوارض ضد دامپینگ را بر فولاد چین اعمال کرده است و محدودیت های جدیدی را برای واردات دسته های خاصی از محصولات در نظر گرفته است. ایالات متحده همچنین سیاست تعرفه ای سختگیرانه ای را حفظ می کند، به ویژه، تعرفه هایی تا 25 درصد بر واردات فولاد از چین اعمال می کند. تشدید تدریجی چنین اقداماتی، تولیدکنندگان چینی را مجبور می کند تا قبل از اعمال محدودیت ها، تا حد امکان محصولات را ارسال کنند که نشان دهنده افزایش قابل توجه صادرات در دو ماه گذشته است.
علاوه بر موانع گمرکی، برخی از کشورها در تلاش هستند تا در نوسازی کارخانه های فولاد خود سرمایه گذاری کنند تا کارایی و رقابت پذیری آنها افزایش یابد.
رشد مداوم صادرات فولاد از چین چالش های سیستماتیک را برای تولیدکنندگان محلی در سراسر جهان ایجاد می کند. بازار جهانی که در حال حاضر عرضه بیش از حد را تجربه می کند، ممکن است با کاهش قیمت فولاد به پایین ترین سطح خود در 10 سال گذشته مواجه شود.
آخرین مطالب
ارسال نظر