استفاده از ورق استیل بگیر در آسانسور
- بازدید:1273
- کامنت:0
- دو شنبه, 17 آبان 1400
آیا تا به حال به اجزایی تشکیلدهنده یک آسانسور توجه کردهاید؟ کابین آسانسور یکی از مهمترین بخشهای این مجموعه است که استفاده از مواد اولیه باکیفیت در حفظ طول عمر آن نقش مهمی دارد. ورق استیل یکی از این مواد اولیه کاربردی است که نه تنها در صنعت، بلکه در بخشهای مختلف زندگی ما جای دارد. کابینهای آسانسور به مدلهای مختلفی تقسیمبندی میشوند که این دستهبندی بر اساس نوع متریال و مواد اولیه مشخص میشود.
ورق استیل استنلس چیست؟
ورق استنلس آلیاژی ترکیب شده از کروم، نیکل، آهن، کربن، مولبیدن و... است. کروم و نیکل از مهمترین اجزای تشکیل دهنده انواع ورق استنلس استیل هستند که در ادامه به سهم آنها در ساخت ورقهای استیل اشاره میکنیم. انواع ورق استنلس در برابر خوردگی و سایش، مقاومت قابل توجهی از خود نشان میدهند. قابلیت ضدزنگ بودن نیز از دیگر ویژگیهای مهم این آلیاژ است.
عنصر کروم موجود در ورق استیل باعث افزایش قابلیت ضدزنگ بودن این آلیاژ میشود. همچنین عنصر مولبیدن نیز از این ورق فولادی در برابر خوردگی محافظت میکند. از دیگر ویژگیهای آن نیز میتوان به قابلیت بازیافت، طول عمر بالا، قابلیت جوشکاری، مقاومت در برابر حرارت و... اشاره کرد.
کاربرد ورق استنلس
تنوع کاربرد این ورقهای فولادی باعث شده تا به آلیاژی محبوب در صنایع مختلف تبدیل شود. در ادامه به مواردی اشاره میکنیم که شما را با کاربردهای رایج این ورق بیشتر آشنا میکند.
• صنعت ساختمانسازی
• تولید مواد اولیه مانند سیمان، روغن، شکر، مواد شیمیایی و...
• ساخت درب و کابین آسانسور
• صنعت تولید لوازم خانگی
• ساخت خودرو
• صنعت کشتیسازی
• لوازم آشپزخانه
• لوازم الکتریکی و...
ورق استیل بگیر و نگیر
انواع ورقهای فولادی در دو گروه ورق بگیر و نگیر قرار میگیرند. مواد تشکیل دهنده و ساختار این دو دسته ورق، ویژگیها و قابلیتهای آنها را مشخص میکند. در ورق استیل نگیر شما مقدار عنصر کروم بیشتری را مشاهده خواهید کرد. به همان نسبت نیز از این عنصر به مقدار کمتری در ورقهای بگیر استفاده شده است. همچنین ورق فولادی بگیر به راحتی جذب آهنربا شده و این نشاندهنده خاصیت مغناطیسی آن است.
انواع ورق استیل بگیر دارای مقاومت بالایی در برابر فرسودگی، خوردگی و زنگزدگی هستند. به همین جهت از آنها به مراتب بیشتر در صنایع مختلف استفاده میشود. یکی از انواع ورق بگیر، ورق استیل 430 است که از آن در ساخت کابین آسانسور نیز استفاده میشود.
ورق استیل 430
قیمت ورق استیل بگیر 430 مقرونبهصرفه بوده و نسبت به دیگر ورقهای فولادی موارد مصرف و کاربرد بیشتری دارد. این ورق از خاصیت مکانیکی قابل توجهی برخوردار است. از دیگر ویژگیهای مهم آن نیز باید به مقاومت در برابر سایش و خوردگی و قابلیت انعطافپذیری اشاره کنیم. ورق استیل 430 در برابر حرارت و اکسیداسیون مقاومت بسیار بالایی داشته و همین امر در فروش آن نیز تأثیرگذار است.
از ورق استیل 430 در صنایع خودروسازی، ساخت وسایل آشپزخانه مانند سینک ظرفشویی، لوازم خانگی و... استفاده میشود. مقدار کروم موجود در ترکیبات شیمیایی این گرید بیشتر از میزان کربن و نیکل در آن است.
معمولا برای ساخت بدنه کابین، درب آسانسور و سقف از ورقهای فولادی طرحدار از گرید 430 و 304 استفاده میشود. این ورقها در ضخامتهای مختلف با تنوع رنگی در دسترس مصرفکنندگان قرار میگیرند.
استفاده از ورقهای فولادی در ساخت کابین آسانسور
در ساخت کابین آسانسور معمولاً از ورق استنلس بگیر مانند ورق استیل 430 استفاده میشود. قابلیت ضدزنگ بودن، مقاومت در برابر خوردگی، فرسودگی، حرارت و... از فاکتورهایی هستند که در ساخت کابین آسانسور باید به آنها توجه شود. همچنین ورقهای فولادی که در ساخت این کابینها استفاده میشود باید در برابر ضربه و فشارهای سنگین نیز مقاومت بالایی داشته باشند.
ورق استیل بگیر که در ساخت کابین آسانسور از آن استفاده میشود بر روی جذابیت ظاهری نما نیز تأثیرگذار خواهد بود. کابینهای آسانسور هر روز به نسبت بار و تعداد افرادی که از آن استفاده میکنند، مقدار وزن بالایی را تحمل میکنند. به همین جهت استحکام و مقاومت متریال به کار رفته در طولانی مدت بر روی حفظ طول عمر کابین اثرگذار خواهد بود.
ورق استنلس بگیر با ضخامتهای مختلفی برای ساخت کابین ساخته و تولید میشود. با توجه به نوع کابین، اندازه و مساحت، نوع ورق و ضخامت آن نیز مشخص میشود. نوع آسانسور (باربری یا مسافربری) ، مقدار ظرفیت (تعداد مجاز نفرات) ، موتور، شرایط جغرافیایی منطقه و... از عواملی هستند که هنگام انتخاب جنس اتاقک باید به آنها توجه شود. به عنوان مثال برای ساخت اتاقک در شهرهای شمالی و جنوبی به دلیل وجود رطوبت حتما باید از ورق استیل نگیر استفاده شود.
انواع کابین آسانسور
• کابین استیل
• کابین نیمه استیل
• کابین فرمیکا
• کابین ام دی اف
• کابین پاناروما
کابین آسانسور استیل
در ساخت این نوع کابین از ورقهای فولادی در اشکال مختلف مانند خشدار، گندمی، دودی و... استفاده میشود. یکی از بهترین مواد اولیه جهت ساخت کابینهای آسانسور، ورق استنلس بگیر است که بر اساس سلیقه و موارد مصرف آسانسور از مدلهای مختلف آن استفاده میشود.
مهمترین بخشهای یک کابین، بدنه، سقف، یوک یا چارچوب، کف و درب آن است. ورقهای فولادی در ساخت تمام بخشهای کابین آسانسور کاربرد دارند. طراحان و سازندگان کابین، بدنه آن را یکی از بخشهای اصلی و مهم در این مجموعه میدانند. کارشناسان متعتقدند بهترین متریال جهت افزایش کیفیت و حفظ طول عمر کابین، ورق استیل است.
ورقهای فولادی طرح دار، یکی از پرفروشترین انواع ورق استیل در ساخت کابین و پنل دکمه آسانسور هستند.
قیمت ورق استیل بگیر
قیمتگذاری بر روی انواع ورق فولادی روش ثابت و مشخصی ندارد. تحریمها و نوسان نرخ ارز باعث شده تا قیمت آلیاژهای مختلف با تغییراتی همیشگی همراه باشند. همچنین در تعیین قیمت ورق استیل بگیر عوامل دیگری نیز تأثیرگذار هستند. برای این منظور فروشندگان فاکتورهای مهمی همچون نرخ روز دلار، گرید ورق استنلس، وزن، ضخامت، هزینه باربری و گمرک و... را در نظر گرفته و محاسبه میکنند.
در ساخت کابین آسانسور باید به نوع ورق فولادی و کیفیت آن توجه شود. هر کدام از ورقهای استیل با توجه به گرید، موارد مصرف متفاوتی دارند. به همین جهت انتخاب آلیاژ مناسب در کیفیت کار نقش مهمی ایفا میکند. در حال حاضر ورقهای فولادی مانند ورق استیل 430 به صورت وارداتی در کشور وجود داشته و مورد استفاده قرار میگیرند. تایوان، آفریقای جنوبی، چین و... از مهمترین کشورها در زمینه صادرات انواع ورق استنلس هستند.
آخرین مطالب
ارسال نظر